Cultuuraanbod in Rhenen

Muziek

Beiaard Cuneratoren (Cuneragilde)www.cuneragilde.nl
De handmatige bespeling van de beiaard in de Cuneratoren wordt door het Cuneragilde verzorgd. Vaste beiaardier is Klaas de Haan. De beiaard speelt ruim 60 keer per jaar. Op 2e en 4e zaterdag van de maand is er tijdens de bespeling ook een torenbeklimming om 14.30 uur.

Concerten De Korenwindewww.korenwinde.nl
Concerten De Korenwinde heeft ten doel activiteiten te bevorderen in Rhenen en omgeving op het gebied van de cultuur en in het bijzonder de muziek­beoefening. De stichting tracht haar doel te bereiken door het organiseren van muziekvoorstellingen, in de vorm van concerten in huiselijke kring en op andere locaties; door het doen houden van masterclasses; het organiseren van muziekdagen; het organiseren van lezingen en andere bijeenkomsten over muziek en aanverwante kunstuitingen;hulp te geven aan talentvolle musici om het hen mogelijk te maken in concert­vorm te musiceren.

COV Euphonia Rhenenwww.euphonia-rhenen.nl
Euphonia is een christelijke oratorium-vereniging die streeft naar drie uitvoeringen van klassieke koormuziek per 2 jaar. Dit is met concertagenda, achtergrondinformatie over componisten en professionele solisten. Wij zijn een snel groeiend en verjongende oratoriumvereniging met 90 leden. Met veel plezier wordt er serieus op stukken geoefend. Het is prachtige muziek met een eigen sfeer.

Cuneraconcertwww.cuneraconcert.nl
Vrijwilligers van Rotary Rhenen-Veenendaal organiseren het jaarlijkse nieuwjaarsconcert in de Cunerakerk

Klassiek aan de Rijnwww.klassiekaanderijn.nl
Iedere maand zijn er muzikale pareltjes van topmusici uit binnen- en buitenland te beluisteren bij Klassiek aan de Rijn. En dat alles in de historische en sfeervolle Cunerakerk met haar schitterende akoestiek! Deze 600 jaar oude kerk is welhaast hét perfecte decor voor de mooiste klassieke muziek. De geschiedenis omhelst als het ware de cultuur tijdens de concerten. Muziek zegt alles. Onze musici vertellen met muziek. Kom luisteren naar hun schitterende verhalen. U bent van harte welkom om dat mee te beleven. Topvioliste Janine Jansen: “Een schitterende akoestiek, een aandachtig publiek en een fijne sfeer.”

Mallet-Percussionband “Drumband Rhenenwww.drumbandrhenen.nl
De keuze voor het mallet-percussion instrumentarium zorgt voor een geheel eigen sound en maakt “Drumband Rhenen” tot een van de weinige showende malletbands in Nederland. Hiermee onderscheidt de band zich van de traditionele drumfanfares en harmonieën, waardoor de band een graag geziene gast is op allerlei evenementen. Nieuwe leden worden intern opgeleid door een gediplomeerd instructeur.

MBMGwww.mbmg.eu
MBMG is een entertainment bedrijf dat zich vooral bezig houd met platenlabels en artiesten.

Mezzosopraan Diony de Witwww.dionymezzo.nl
Vieren of herdenken: huwelijk, jubileum, uitvaart of doop. Licht klassiek, liederen, oratorium en easy listening. Intieme momenten en de sfeervolle klank van zang en begeleiding door Jan van Laar (op piano/vleugel of orgel). Harmonie zonder versterking (akoestisch). U bepaalt de muziekkeuze – uit repertoire of op korte termijn in te studeren. Pur szang, dat maakt uw kamerconcert of ceremonie echt af. Een onvergetelijke herinnering!

Muziekvereniging Crescendowww.crescendo-elst.nl
Muziekvereniging ‘Crescendo’ is opgericht op 9 Oktober 1930. Op de vrijwillige Brandweer na is het de oudste vereniging in Elst. ‘Crescendo’ bestaat uit verschillende onderdelen: een klassieke Drumband, een Fanfare Orkest, een beginners Orkest en een Kapel. In de regio staat ‘Crescendo’ vooral bekend om haar jaarlijks terugkerende Show- Drum- en Muziekfestival dat al meer dan 25 jaar in Elst wordt georganiseerd.

Muziekvereniging Ons Genoegenwww.onsgenoegen-rhenen.nl
De vereniging bestaat uit een beginnersorkest Start2Play (vanaf 3 maanden les, een middenorkest Music4Fun vanaf het Hafabra A-diploma, een Symfonisch Blaasorkest (vanaf Hafabra B-diploma) en een muziekschool waar door bevoegde docenten les wordt gegeven op diverse instrumenten.

Popkoor Futurewww.popkoorfuture.nl
Popkoor Future is een swingend, eigentijds koor uit Rhenen. Onder leiding van dirigent Erik Fortier brengen ruim 30 leden een gevarieerd repertoire van pop-songs ten gehore. Van a capella tot protestsong, van up-tempo tot gevoelige ballad; we hebben alles in huis om een complete show te verzorgen. We zien het als een uitdaging om de kwaliteit van zang en dans, gecombineerd met een krachtige uitstraling, steeds verder uit te bouwen. De repetities vinden op woensdagavond plaats in het Bestegoed te Elst. Bij de vereniging horen ook twee ensembles de Future Females en de Future Fellows. Twee gedreven zanggroepen die optreden op allerlei kleine en grote evenementen in en buiten de regio.

Rhenus Cantatwww.rhenuscantat.nl
Rhenus Cantat, opgericht in 1972, is een “a capella” gemengd koor (sopranen, alten, tenoren en bassen) met ca. 25 leden. Ons repertoire bestrijkt de periode van de Renaissance tot heden en heeft een wereldlijk of religieus karakter. Ons koor geeft concerten en verleent medewerking aan speciale kerkdiensten en aan bijzondere evenementen in Rhenen en directe omgeving.

Showharmonie OBK Rhenenwww.obk-rhenen.nl
OBK is een harmonie orkest die optredens verzorgt in binnen- en buitenland. Niet alleen geven zij concerten maar nemen zij ook deel aan Taptoe’s, Bloemencorso’s en andere buiten evenementen waar muziek en show de boventoon voert. Daarnaast hebben zij een eigen muziek school zodat iedereen een muziek opleiding op maat kan volgen.

Smartlappenkoor Oud Bruin & Jong Belegenwww.objbrhenen.nl
Wij zijn een levensliederenkoor uit Rhenen, opgericht in 2010. Ons motto is gezellig samen zingen van Nederlandstalige muziek, zowel oude als recente liedjes. We treden graag op in tehuizen maar ook op festivals en festiviteiten. Op het moment bestaat ons koor uit 57 leden, zowel mannen als vrouwen. Wij repeteren elke donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in Basisschool ‘De Springplank’.

Stichting Muziekonderwijs Rhenenwww.muziekschoolrhenen.nl
De Stichting Muziekonderwijs Rhenen is in 2005 opgericht door de Concertvereniging Ons Genoegen, Showharmonie OBK, Fanfare/drumband Crescendo, Drumband Rhenen en Stichting Muziekcollectief. Doel van de stichting is het bevorderen van de muzikale ontwikkeling van de schooljeugd in de gemeente Rhenen door klassikale muziekoriëntatie aan de groepen 4 en 5 van basisscholen en door lessen algemene muzikale vorming (AMV).

Kunst/Expositie

Atelier De Laarse Berg, Evelien van Oswww.evelienvanos.nl
Cursus Tekenen/Schilderen en Workshops Keramiek.

Baumann en Baumannwww.baumann-baumann.nl
Justa en Erik Baumann creëren objecten van glas. Dit doen zij doormiddel van glassfusing, het laten smelten van glas. Justa en Erik maken van glas diverse werken, waarbij u kunt denken aan schalen, objecten voor in de tuin, glashangers voor het raam en voor het raam staand glaswerk. Ook werken zij in opdracht.

De Imperfecte Kunstenaarwww.imperfectekunstenaar.nl
De Imperfecte Kunstenaar richt zich op manieren en technieken om meer plezier te beleven aan creativiteit. Het hoeft niet altijd mooi te worden, soms is het proces belangrijker dan het resultaat. Annelot de Wit zal ook workshops en cursussen geven voor mensen die met meer plezier en minder perfectionisme willen tekenen, schilderen of een andere creatieve hobby willen beoefenen.

De Vlamwww.devlamrhenen.nl
De Vlam is het huis van Vrijzinnig Rhenen. Hier vinden vele activiteiten plaats op het gebied van levensbeschouwing, religie en cultuur. De vlam staat symbool voor bron van inspiratie en verlichting. Op zondagochtend worden er om 10.30 uur vieringen of lezingen gehouden, daarnaast organiseert De Vlam cursussen, film, (soms) theater en exposities over een verscheidenheid aan onderwerpen.

Stadsmuseum Rhenenwww.stadsmuseumrhenen.nl
Stadsmuseum Rhenen geeft een beeld van de rijke geschiedenis van de stad Rhenen, van archeologisch verleden tot de twintigste eeuw. Het museum toont een wisselende keuze uit zijn verzameling schilderijen uit de 19de en 20ste eeuw met panorama’s op Rhenen. Jaarlijks houdt het museum vier of vijf tijdelijke tentoonstellingen over een onderwerp dat verband houdt met geschiedenis of kunstbeoefening in Rhenen. Dan wordt ook gelegenheid geboden aan plaatselijke kunstenaars hun werk te presenteren. Het museum neemt deel aan tweejaarlijkse atelierroute in de vorm van een overzichtstentoonstelling met werk van Rhenense kunstenaars.

Keramiste Mariëlle Wintgenswww.mariellewintgens.nl
Mariëlle Wintgens is opgeleid tot zelfstandig keramiste en werkt ook in opdracht. Daarnaast geeft zij creatieve workshops en kinderfeestjes waarbij gewerkt kan worden met klei, speksteen of een materiaal naar keuze.

Kunstsalon Bovenwegwww.facebook.com/kunstsalonbovenweg/
Kunstsalon Bovenweg biedt een podium, ontmoetingsplaats en werkruimte voor beeldend kunstenaars. Op aanvraag verzorgen we workshops beeldhouwen, tekenen en schilderen. Dit kunnen ook meerdaagse arrangementen zijn met verblijf in onze BenB. Ook voor creatieve coaching of voor zakelijke breakouts met een creatieve nadruk bieden we vele mogelijkheden. Breng gerust een bezoek voor bezichtiging of maak een afspraak voor het bespreken van uw wensen.

Kunstschilder Margot Kikkertwww.margotkikkert.nl
Tekeningen, schilderijen en ontwerpen.

Praktijk M¿rakel
Praktijk M¿rakel is een praktijk voor tekentherapie, creatieve communicatie en leerlingenbegeleiding.

Think Pink Studiowww.thinkpink.studio
“It’s all about how you look at your world”. Wat is jouw verhaal? In de kunst die ze maakt vertelt Mascha Bossuyt kleine verhaaltjes over bijzondere momenten. Hout is de hoofdrolspeler in de kunstwerken die ze creëert. Mascha recyclet het hout en bewerkt dit tot een schilderij of sculptuur. De nerven van het hout maken de omgeving: bijvoorbeeld de zee en de lucht. Met pyrografiekunst (houtbranden) geeft zij het hout betekenis. Alle kunststukken worden handgemaakt in Mascha’s atelier in Rhenen en via haar shop worden zij wereldwijd verkocht.

Film

De Vlamwww.devlamrhenen.nl
De Vlam is het huis van Vrijzinnig Rhenen. Hier vinden vele activiteiten plaats op het gebied van levensbeschouwing, religie en cultuur. De vlam staat symbool voor bron van inspiratie en verlichting. Op zondagochtend worden er om 10.30 uur vieringen of lezingen gehouden, daarnaast organiseert De Vlam cursussen, film, (soms) theater en exposities over een verscheidenheid aan onderwerpen.

Dans en Toneel

Dance With Joywww.dancewithjoy.info
Zoals de naam al doet vermoeden, staat het plezier in dansen voorop in de balletlessen, die de leerlingen volgen als vrijetijdsbesteding of als voorbereiding voor hun toekomstig beroep. De lessen worden gegeven volgens de methode van de Royal Academy of Dance. Sinds september 1993 verzorgen wij lessen, voor jongens en meisjes, in Veenendaal en sinds 1995 ook in Rhenen.

Dansemiek
Dansschool Dansemiek is een fijne plek waar peuters, kleuters, tieners en volwassenen hun passie voor dans kunnen ontwikkelen. Plezier is het allerbelangrijkste!

Toneelclub De Huchtwww.toneelclubdehucht.nl
Toneelclub De Hucht is een toneelvereniging waar iedereen met toneelaspiraties terecht kan. Jaarlijks wordt er door de Hucht één productie gebracht die meerdere malen wordt uitgevoerd. Mocht je belangstelling hebben dan bestaat de mogelijkheid om een keer binnen te lopen tijdens een van onze repetities. De Hucht is in 2001 opgericht om het Rhenense publiek de mogelijkheid te bieden om in hun eigen woonomgeving kennis te maken met boeiend amateurtoneel. Toneelvereniging De Hucht is met ingang van 20 augustus 2004 een officiele vereniging.

Lezing/Cursus

Atelier De Laarse Berg, Evelien van Oswww.evelienvanos.nl
Cursus Tekenen/Schilderen en Workshops Keramiek.

Bibliotheek Z-O-U-Twww.bibliotheekzout.nl
De Rhenense bibliotheek bedient jong en oud uit alle lagen van de bevolking als het gaat om informatie, ontspanning, cultuur, educatie en ontmoeting. Naast boeken is het ook mogelijk om dvd’s (speelfilms en muziek), en luisterboeken te lenen. In de bibliotheek is het mogelijk om te internetten…

Catching Moments Fotografiewww.catchingmoments.nl
Catching Moments Fotografie verzorgt niet alleen een breed scala aan fotografie maar ook cursussen en workshops! Kijk op onze website voor meer informatie!

Circus op de Utrechtse Heuvelrugwww.circusopdeutrechtseheuvelrug.nl
Circus op de Utrechtse Heuvelrug is een circustheaterschool die iedere woensdag en maandag (behalve in de schoolvakanties) circuslessen geeft in Rhenen. De circuslessen voor de jeugd van 6 – 12 jaar zijn op woensdagmiddag van 15:30 – 17:00. De jongeren (12 – 18 jaar) hebben les op maandagavond van 19:00 – 20:30, gevolgd door de volwassenen van 20:30 – 22:00. Lessen vinden plaats in het theaterzaaltje van de Bantuinschool. Bantuinweg 43 in Rhenen. Circus op de Utrechtse Heuvelrug geeft ook workshops op scholen en BSO’s.

CreaRenzwww.crearenz.nl
CreaRenz verzorgt kunstige activiteiten voor kinderen en volwassenen in en om Rhenen. Zij probeert hen daarmee te stimuleren om op een andere manier naar alledaagse voorwerpen te kijken en deze zo te gebruiken dat het kunst wordt. Dit doet zij in de cursus Kunstgroep voor jeugd, tieners en volwassenen en met de cursus Levende beelden voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Ook verzorgt zij creatieve kinderfeestjes en grimeert zij bij toneelverenigingen. De cursussen en kinderfeestjes vinden plaats aan de Achterbergsestraatweg 24 in Rhenen.

Cuneragildecuneragilde-rhenen.nl
Het Cuneragilde heeft als doelstelling de promotie van de cultuurhistorie in Rhenen. Deskundige gidsen verzorgen stadswandelingen, beklimming van de Cuneratoren, een cultuurhistorische rondleiding over de Grebbeberg (“Op zoek naar de Koningstafel”), rondleidingen in de Cunerakerk, Gedachteniskerk en het stadsmuseum. Ook hebben we speciaal voor scholen rondleidingen over de Grebbeberg en Militair Ereveld (groep 7/8), puzzeltochten voor de Cunerakerk en Gedachteniskerk, torenbeklimmingen en cultuurhistorie Grebbeberg. En niet te vergeten de zomeropenstelling van de Cunerakerk voor toeristen/passanten op woensdag t/m zaterdag van 13.00 – 16.30 uur met een torenbeklimming om 14.30 uur. Aanmeldingen voor rondleidingen via info@vvvrhenen.nl of 0317 612 333.

De Imperfecte Kunstenaarwww.imperfectekunstenaar.nl
De Imperfecte Kunstenaar richt zich op manieren en technieken om meer plezier te beleven aan creativiteit. Het hoeft niet altijd mooi te worden, soms is het proces belangrijker dan het resultaat. Annelot de Wit zal ook workshops en cursussen geven voor mensen die met meer plezier en minder perfectionisme willen tekenen, schilderen of een andere creatieve hobby willen beoefenen.

De Vlamwww.devlamrhenen.nl
De Vlam is het huis van Vrijzinnig Rhenen. Hier vinden vele activiteiten plaats op het gebied van levensbeschouwing, religie en cultuur. De vlam staat symbool voor bron van inspiratie en verlichting. Op zondagochtend worden er om 10.30 uur vieringen of lezingen gehouden, daarnaast organiseert De Vlam cursussen, film, (soms) theater en exposities over een verscheidenheid aan onderwerpen.

Hiparikaanwww.hiparikaan.com
Martijn Hoogstra geeft Djembé cursussen en workshops op lokatie.

Historische Vereniging Rhenenwww.oudrhenen.nl
De Historische Vereniging Oudheidkamer Rhenen en Omstreken werd in 1907 door een aantal notabelen, die veel belangstelling koesterden voor de rijke geschiedenis van Rhenen, opgericht. Na actieve en minder actieve perioden werd de vereniging door enkele enthousiaste ingezetenen in 1980 nieuw leven ingeblazen en sindsdien groeit en bloeit de vereniging als nooit tevoren.

Keramiste Mariëlle Wintgenswww.mariellewintgens.nl
Mariëlle Wintgens is opgeleid tot zelfstandig keramiste en werkt ook in opdracht. Daarnaast geeft zij creatieve workshops en kinderfeestjes waarbij gewerkt kan worden met klei, speksteen of een materiaal naar keuze.

Kunstsalon Bovenwegwww.facebook.com/kunstsalonbovenweg/
Kunstsalon Bovenweg biedt een podium, ontmoetingsplaats en werkruimte voor beeldend kunstenaars. Op aanvraag verzorgen we workshops beeldhouwen, tekenen en schilderen. Dit kunnen ook meerdaagse arrangementen zijn met verblijf in onze BenB. Ook voor creatieve coaching of voor zakelijke breakouts met een creatieve nadruk bieden we vele mogelijkheden. Breng gerust een bezoek voor bezichtiging of maak een afspraak voor het bespreken van uw wensen.

Pianolespraktijk Lisette van de Loo
Lisette van de Loo geeft pianoles in Rhenen. Inmiddels telt de praktijk ruim 100 pianoleerlingen uit Rhenen en wijde omtrek. Twee à drie keer per jaar worden er leerlingenconcerten georganiseerd. Het is mogelijk deel te nemen aan landelijke graadexamens van de EPTA. Er is al een groot aantal leerlingen geslaagd voor examens, op verschillende niveau’s. Er wordt lesgegeven op elk niveau en aan elke leeftijd, vanaf 4 jaar. Lisette van de Loo geeft ook muziekles voor kleuters op de Ericaschool tijdens schooltijd, in samenwerking van vier muzieklespraktijken, de Ericaschool en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. In de lespraktijk werkt ook pianist Felix Justin. De lesmethodes worden op de leerling aangepast. Ook voorbereiding op het toelatingsexamen van het conservatorium is mogelijk. Motto: “Pianospelen met veel plezier en zo goed mogelijk!”

Praktijk M¿rakel
Praktijk M¿rakel is een praktijk voor tekentherapie, creatieve communicatie en leerlingenbegeleiding.

Schrijfpassiewww.schrijfpassie.nl
Vloeiend schrijven. Je eigen creativiteit aanboren en gebruiken. Nieuwe ideeën, nieuwe mogelijkheden zien en vooral plezier hebben in het schrijven. Schrijfpassie laat je ontdekken wat er in je verborgen ligt. Verras jezelf!

Stichting Muziekonderwijs Rhenenwww.muziekschoolrhenen.nl
De Stichting Muziekonderwijs Rhenen is in 2005 opgericht door de Concertvereniging Ons Genoegen, Showharmonie OBK, Fanfare/drumband Crescendo, Drumband Rhenen en Stichting Muziekcollectief. Doel van de stichting is het bevorderen van de muzikale ontwikkeling van de schooljeugd in de gemeente Rhenen door klassikale muziekoriëntatie aan de groepen 4 en 5 van basisscholen en door lessen algemene muzikale vorming (AMV).

Overig

Carnavalsvereniging De Cúnehearenwww.cunehearen.nl
Rhenense Carnavalsvereniging die naast het organiseren van Carnaval voor jong en oud ook andere activiteiten voor haar rekening neemt, zoals te denken valt aan de Kerstfair. Carnaval wordt ieder jaar in ’t Grebbehol (Rhenen) georganiseerd met onder andere Kindercarnaval, een Carnaval voor mensen met een beperking van Zideris (Heimerstein), een Pubquiz en een Groot Prinsenbal. Vaste feestlocatie (de Leutbunker) is het Hof van Rhenen.

Heuvelruggespraak
Heuvelruggespraak is een initiatief van Helma Coolman en Huub de Graaff. Zij organsiseren regelmatig lezingen en debatten over culturele of actuele thema’s voor inwoners van de Heuvelrug. Meer info: info@degraaffenco.nl

Oldtimerclub De Grebbetrekkerswww.grebbetrekkers.nl
Oldtimerclub ‘De Grebbetrekkers’ in Achterberg is opgericht in 1994 door 21 enthousiaste personen en is inmiddels uitgegroeid tot een vereniging met circa 180 leden die allemaal dezelfde hobby hebben: oude trekkers, machines en motoren. Elk jaar vinden er tal van activiteiten plaats rondom De Grebbeberg in de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug en de uitgestrekte Gelderse Vallei.

Stichting Cuneradag.nlwww.cuneradag.nl
Stichting Cuneradag.nl wil het sociale, culturele en sportieve leven in Rhenen bevorderen o.a. met de Cuneradag. Deze feestelijke manifestatie in het centrum van Rhenen heeft het karakter van een uitmarkt en is bedoeld voor jong en oud. De Cuneradag is verbonden aan de naamdag van de legendarische Sinte Kunera (12 juni). De manifestatie is jaarlijks op de tweede zaterdag in juni. Motto is: voor Rhenen en door Rhenen. De stichting faciliteert de accommodaties om deze dag mogelijk te maken. Verenigingen kunnen zich bij de stichting melden en kostenloos gebruikmaken van podia, kramen en sportvloeren. Deelnemers met een commerciële doelstelling betalen een kleine vergoeding. De Cuneradag wordt mogelijk gemaakt door een groep vrijwilligers uit Rhenen, Elst en Achterberg.

Stichting Panorama Heuvelrugwww.panoramaheuvelrug.nl
De stichting van Panorama Heuvelrug heeft als doel het realiseren en het financieren van een panorama van de Utrechtse Heuvelrug. Het panoramaschilderij met een doorsnede van 11 meter, waarop ook de Cuneratoren te zien is, zal worden gerealiseerd op landgoed Zonheuvel in Doorn.

Stichting Vrienden van de Cunerakerkwww.cunerakerk.nl/vrienden/
De Stichting Vrienden van de Cunerakerk heeft als belangrijkste doelstellingen het betrekken van Rhenenaren – zowel bedrijven als particulieren – bij het wel van de Cunerakerk en het leveren van financiële bijdragen aan de restauratie en het onderhoud van deze prachtige kerk. De Cunerakerk is een rijksmonument. Er is jaarlijks veel geld gemoeid met beheer en onderhoud van dit laatgotische bouwwerk. Bijdragen uit fondsen en subsidies zijn ontoereikend om deze waardevolle nalatenschap uit het verleden de zorg en aandacht te geven die zij verdient. Er is € 75.000 extra per jaar nodig. Al vanaf € 35 per jaar bent u ‘Vriend van de Cunerakerk’. Speciaal voor Vrienden organiseren wij eenmaal per jaar een concert, lezing of andere bijeenkomst.

VVV Rhenenwww.vvv-rhenen.nl
Toeristische informatie over Rhenen en omgeving, restaurants en overnachtingsmogelijkheden zijn te vinden op de website van de VVV Rhenen. De VVV is gevestigd op Markt 20 en geopend op dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Telefoon: 0317 612 333.

Werkgroep Virtueel Rhenenwww.stadrhenen.nl
De werkgroep is in 2004 opgericht door Arne Suverein (2014 †) en maakt als zodanig deel uit van de Historische Vereniging Oudheidkamer Rhenen. Doel is om een digitale reconstructie van stad Rhenen in de periode van 1650-1750 te maken met behulp van 3 D software. Een speciaal deelproject is het Koningshuis, dat in 1630 door de in ballingschap verkerende winterkoning Frederik van de Palts werd gebouwd als zomerresidentie. Het paleis is in 1812 afgebroken, nadat het reeds jaren lang in verval was geraakt.