Werkgroepen

Werkgroep publiciteit

De werkgroep Publiciteit houdt zich bezig met actueel houden van deze website, met social media en publicaties over culturele evenementen. Zij verzorgen foldermateriaal en doen verslag van evenementen.

Werkgroep Cultureel Café

De werkgroep Cultureel Café houdt drie tot vier keer per jaar een ontspannen, culturele avond met optredens, presentaties en de mogelijkheid voor een drankje. Op deze avonden presenteren zowel Rhenenaren als mensen van buiten de gemeente zich: steeds verrassend en altijd gezellig.

Werkgroep Beeldende kunst

De werkgroep Beeldende Kunst houdt zich bezig met de organisatie van de Kunstroute die om de 2 jaar plaatsvindt. Zij betrekt kunstenaars bij lokale culturele evenementen. Ook organiseert zij de thematentoonstelling tijdens Open Monumentendag waar een jury de Kunstenaar van het Jaar kiest. Deze artiest krijgt een plaats in de daarvoor bestemde eregalerij aan de zijgevel van Stadsmuseum Rhenen.

Werkgroep Open Monumentendag

Jaarlijks op de tweede zaterdag van september vindt Open Monumentendag Rhenen plaats, telkens met een landelijk thema. Rhenen heeft een flinke rijkdom aan monumenten. De organisatie zet veel van deze historische plaatsen in het zonnetje op deze zaterdag. Denk hierbij aan: • Het Oude Raadhuis (tegenwoordig Stadsmuseum Rhenen) • De Cunerakerk met de karakteristieke Cuneratoren • De Binnenmolen • De Koning van Denemarken • Ouwehands Dierenpark

Werkgroep Kleurrijk Festival

Het Kleurrijk Festival speelt zich af in de straten en pleinen van Rhenen. Typisch voor het feest zijn de creativiteit en beweging in de stad. Je ziet duidelijk verbindingen ontstaan tussen de culturele aanbieders, verenigingen en burgers. Straatartiesten trekken de aandacht, muziek speelt op de achtergrond, de binnenstad ruikt naar lekker eten en het jaarlijks veranderende festivalthema is de kleurrijke draad door het geheel. Die staat altijd in verband met het thema van Open Monumentendag.

Medeorganisator van de Stadsquiz Rhenen

Jaarlijks bieden we ondersteuning aan de organisatie van de Stadsquiz Rhenen. De opbrengsten hiervan gaan deels naar de uitvoering van evenementen van het Cultuurplatform, wat het culturele leven weer een boost geeft!