Educatie

Cultuureducatie

Cultuureducatie is leren over cultuur, door cultuur en met cultuur. Kinderen maken al op jonge leeftijd kennis met de Rhenense rijkdom aan cultuuruitingen en nemen dit in hun verdere leven mee. Onder deze culturele leervorm vallen educatie over kunst, erfgoed, literatuur en media. Het platform ondersteunt en enthousiasmeert het onderwijs in haar tocht hierin.

Het Cultuurplatform ontwikkelt permanent een interactief programma voor het Rhenense onderwijs. Scholen in de gemeente kunnen gebruik maken van online lessen om culturele aspecten van Rhenen aan de volgende generaties te kunnen aanbieden.

Erfgoededucatie

Rhenen is rijk aan cultureel erfgoed. Van archeologische opgravingen, cultuurlandschap, museale objecten, archiefstukken en monumenten tot rituelen en gebruiken. Ieder kind in Rhenen heeft erfgoed in de directe omgeving en dit vormt het startpunt van ontdekkingstochten.

“Leren met en over erfgoed”. Erfgoededucatie brengt het verleden dichterbij en vormt historisch besef. Tradities, verhalen, rituelen en gebruiken zijn het immaterieel of levend erfgoed wat beschikbaar wordt gemaakt voor het Rhenense onderwijs.

Virtuele toer historisch Rhenen

De historische vereniging Rhenen heeft een virtuele toer door Rhenen ontwikkeld en bovendien een virtuele inkijk in het koningspaleis van wat aan de voet van de Cuneratoren heeft gestaan Deze 3D virtuele inkijk in het historische Rhenen is een bezoek meer dan waard.